UUTISET

12.01.2024

Kurkista sisälle monitoimitaloon

Monitoimitalohanke etenee aikataulussa. Kurkkaappa kuvista miltä siellä näyttää. 


15.11.2023

Monitoimitalolle erikoispitkiä kuljetuksia

Monitoimitalo edistyy ja paikalle tarvitaan nyt erikoispitkiä palkkeja. Kuljetuksesta voi olla haittaa Jokijalantiellä koulun kohdalla seuraavasti:

Perjantaina 17.11. Jokijalantiellä koulun kohdalla oleva hidaste sekä liikenteenjakaja/-jat joudutaan purkamaan ensi viikon maanantaina ja tiistaina tulevien erikoispitkien kuljetusten tieltä. Kuljetukset ovat pitkiä ja painavia, jonka vuoksi ne tarvitsevat tilaa kääntyessään. Toimenpide voi vaikuttaa liikenteeseen hidastavasti Jokijalantiellä. 

Maanantaina 20.11. ja tiistaina 21.11. monitoimitalon työmaalle saapuu molempina päivinä kolme (3) erikoispitkää kuljetusta kello 8.00, 10.00 ja 12.00 – 13.00. Kaikki kolme rekkaa saapuvat Kolariin yhtä aikaa, ja ne siirtyvät työmaalle edellä kerrottuina aikoina (huom! kellonajat ovat viitteellisiä). Jos kulkeminen koululle on normaalisti Jokijalantiellä käytössä olevan liittymän ja kevyenliikenteenväylää pitkin estynyt kehoitamme käyttämään Veräjätietä, ja kulkemista kouluun jättö/noutopaikan kautta.


Kuva Jokijalantieltä koulun kohdalta.


23.10.2023

Videokooste työmaan edistymisestä

Monitoimitalon työmaasta drone-ajeluilla kuvatuista videoista on tehty videokooste. Videot on kuvattu aikavälillä 11.5. - 3.10. Lintuperspektiivistä asiat näyttävät erilaiselta, näkymä on kattavampi. Eikä nuo maisematkaan taustalla hassummat ole.


20.10.2023

Työmaalla ei pidä seikkailla

Monitoimitalon työmaalla edistystä tapahtuu koko ajan. Entinen koulun piha-alue on täyttynyt mitä erilaisimmista elementeistä. Jokijalantieltä ja virastotalolta katsottuna alkaa nähdä selkeitä muotoja tulevalle monitoimitalolle kun betonielementtejä on vuorattu ja ikkunoiden paikkoja nähtävissä.

Koululaisten syysloman aluksi työmaalla vieraili myös kutsumattomia, vaikka alueella asiaton liikkuminen on kielletty. Koitetaanpa muistaa, että työmaalle ei ole asiaa mennä omin päin a) se voi olla vaarallista ja b) se on luvatonta. Alueella on tallentava kameravalvonta, jonka kautta vierailijat sitten kyllä selvitetään. Valitettavasti selvittelyyn kuluu sitten myös aikaa sekä resursseja. Virastotalolla on mahdollisuus käydä tutkimassa tulevan monitoimitalon piirustuksia vapaasti.


Kuvia työmaalta 20.10.2023.


27.9.2023

Kovasti on saatu aikaan

Työmaalla näkee valojen palavan ilta myöhään. Sen myötä myös paljon näkyvää on tapahtunut. 

Kuvia työmaalta 27.9.2023.


28.8.2023

Liikennöinti Pajatiellä

Koulun alkaessa koulun väkeä on ohjeistettu minimoimaan kulkeminen Pajatiellä. 

Havaintojemme mukaan koulun päättyessä useampi pyöräilijä ja kävelijä on lähtenyt koulusta Pajatietä pitkin kohti Isonpalontietä.

Muistutuksena kaikille, että turvallisuussyistä johtuen kulku koululle tapahtuu Jokijalantieltä koulun takaa uuden kevyenliikenteen tai Veräjätien puolelta tehdyn tien kautta. Muistutuksena lisäksi, että Veräjätien puolella on koululaisten saattopaikka, johon lapset omilla kuljetuksilla tuodaan sekä noudetaan. 

Pajatietä saa liikennemerkkien ohjeistuksen mukaisesti käyttää kulkiessa urheilukentälle/jäähallille.

Kuvassa liikennemerkki Pajatien alusta. Merkissä kerrotaan kielletystä ajosuunnasta, ja että kielto ei koska linja-autoja, takseja sekä huolto- ja tontille ajoa.


15.8.2023

Pikkuhiljaa se alkaa näkyä

Rakentaminen sen kuin edistyy, vaikka onhan tässä matkaa vielä siihen, että valmista. Nähtävillä on jo fyysisiä merkkejä tulevasta monitoimitalosta kun betonielementtiseiniä on noussut.

Koululaiset ovat viikon verran nyt koulua käyneet käyttäen uusia reittejä kulkemiseen. Alueet on huolella aidattu ja kulkureitit merkitty niin koululaisille piha-alueelle kulkemista varten sekä autoilijoille käytettäessä Pajatietä.

Kuvia työmaalta. Työmaalla on päästy valamaan pystyttämään betonielementtiseiniä.


6.8.2023

Monitoimitalohankkeen tiedotustilaisuuden antia

Tiedotustilaisuudessa 3.8. live-lähetyksessä oli ääniongelmia, jotka saatiin korjattua noin 20 minuutin kohdalla. Tiedotustilaisuudessa esitetyn materiaalin löydät tästä linkistä. Materiaali sisältää muun muassa havainnekuvat alla esitetyistä asioista.

Koulut alkavat keskiviikkona 9.8. ja tiedotustilaisuudessa käytiinkin ensisijaisesti läpi työmaa-alueen ympäristössä tapahtuvia käytännön järjestelyjä arjen sujuvuuden takaamiseksi.


Pysäköinti (henkilökunta, kirjastoauto ja urakoitisija)

– Koulun ja keittiön/siistijöiden henkilökunnalle on varattu P-alueet nykyisen lukion piha-alueelta.

– Kirjaston päädyn P-alue varataan urakoitsijan käyttöön. Korvaava kirjaston päädyn P-alue osoitetaan kirjaston asiakasparkkipaikalta huomioiden kirjastoauton poistumiselle autotallista esteetön liikennöinti.


Kulku kouluun

– Pajatie maanantaista 7.8.alkaen yksisuuntainen, ajosuunta Veräjäntien kautta Isopalontielle.

– Väliaikaiseksi kulkureitiksi on rakennettu tie Veräjätien puolelta. Samassa paikassa on myös P-alue, joka toimii myös oppilaiden saattoliikenne paikkana.

– Linja-autot kuljettavat oppilaat Pajatielle Veräjätien kautta. Kuljetus oppilaiden jättöpaikkana toimii Pajatielle rakennetut levikkeet / pysäkit.

– Teknisen työn tiloihin kuljetaan rakennetun tunnelin kautta.


Koulun piha-alue

– Nykyinen leikkialue säilyy käytössä työmaan aikana, katkoja tavarankuljetuksen aikana.

– Piha-aluetta on myös laajennettu Veräjätien suuntaan ja hieno uusi mäki siellä odottaakin leikkijää.

Monitoimitalohanke on suuri ja vaatii kaikilta kuntalaisilta ymmärrystä työmaasta aiheutuvaa häiriötä kohtaan.


Tärkeä muistaa:

– Työmaalle pääsy on kaikilta muilta kuin kulkuluvan saaneilta ja asiallisilla turvavarusteilla varustettuna ehdottomasti kielletty.

– Työmaalle meno ilman kulkulupaa on suuri turvallisuusriski.

– Asiattoman henkilön työmaalle pääsyn estäminen on kaikkien yhteinen asia.

– Rakennustyömaa aiheuttaa melua ja haittaa.Kuvassa TSV Rakennus Oy:n edustaja Seppo Seikkula, tekninen johtaja Kullervo Lauri, kunnossapitomestari Sakari Ravelin, sivistysjohtaja Juha Väisänen, lukion rehtori Vesa Pellikka ja perusopetuksen rehtori Tuovi Palomaa.


2.8.2023

Pajatie yksisuuntaiseksi 7.8. alkaen

Pajatie muutetaan viranhaltijapäätöksellä yksisuuntaiseksi maanantaista 7.8. alkaen. Kulkusuunta yksisuuntaisesti Veräjätien kautta Pajatielle. Tie pidetään yksisuuntaisena 30.7.2025 asti.

Kuvissa katunäkymä Veräjätien ja Pajatien risteyksestä Pajatielle sekä havainne karttakuva.27.7.2023

Monitoimitalohankkeen tiedotustilaisuus


Torstaina 3.8. kello 10.00 valtuustosalissa.

Tervetuloa monitoimitalohankkeen tiedotustilaisuuteen.

Tiedotustilaisuudessa esitellään monitoimitalohankkeen etenemistä sekä muun muassa vaikutuksia lähiympäristössä toimimiseen koulujen alkaessa keskiviikkona 9.8.  Paikalla tiedotustilaisuudessa Kolarin kunnan tekninen johtaja Kullervo Lauri, rakennusmestari Jukka Nevalainen, kunnossapitomestari Sakari Ravelin ja sivistysjohtaja Juha Väisänen sekä urakoitsijaksi valitun TSV Rakennus Oy:n edustaja Seppo Seikkula.

Seuraa live-lähetystä.

 

Tiedotustilaisuuden loppuun on varattu aikaa kysymysten esittämiselle. Kysymyksiä voi esittää live-lähetyksen viestikentässä. Lähetyksen moderaattori esittää kysymykset tilaisuuden lopussa.


13.7.2023

Mäskiä muotteihin

Monitoimitalon työmaalla on edetty siihen vaiheeseen, että Jokijalantien ja virastotalon puolella antureiden muotteja on paikallaan ja niitä on päästy täyttämään betonilla (päivityksen kuvissa havainnekuvaan merkitty alue).  

Koululaisten piha-alueella (Pajatien ja Veräjätien risteyksessä) näkyi jo aika valmista pohjaa käyttöön tulevalle uudelle alueelle, mäelle, jossa voi laskea muun muassa pulkalla.

Pieni sade todennäköisesti tekisi poikaa koko työmaalle, joka pöllyään tällä hetkellä kuivasta maa-aineksesta. 

Tänään kurkattiin myös työmaakoppiin, jotka rujosta ulkokuorestaan huolimatta ovat tilavat, viihtyisät ja siistit. Paikan päällä toimistotöissä TSV-Rakennus Oy:n Seppo Seikkula.


Kuvia työmaalta. Työmaalla on päästy valamaan antureita.


26.6.2023

Drone videoita lisätty

Selaamalla uutisia alaspäin löydät videot aikajanalta oikealta kohdalta päivämäärän mukaan. Videot kuvattu 11.5., 16.5. ja 6.6.16.6.2023

Työmaakokouksen aika

Syy työmaakokoukselle on osa projektin seurantaan. Monitoimitalonhankkeen etenemistä seurataan sovituin väliajoin työmaakierroksilla ja palavereilla. 

Monitoimitalon työmaanportilla kokoontui eilen aamulla kello 10.00 työmaakierrosta varten urakoitsija, valvojat sekä tilaajan edustajat (Kolarin kunta). Porukka kiersi katselemassa työmaan. Hommat näyttävät olevan niin kuin ne tässä vaiheessa kuuluukin olla. 

Kaivamiset ja maansiirtotyöt jatkuvat työmaalla. Kuivuuden vuoksi työmaalle on levitetty hieman suolaa hillitsemään maa-aineksen pölyämistä. Veräjäntien kautta koululle toteutuvan kulkureitin pohja työt ovat edistyneet ja reitti koululle näyttää jo hyvältä.


Kuvissa työmaakokoukseen osallistuneet valvojat, urakoitsijan  sekä Kolarin kunnan edustajat monitoimitalo hankkeen työmaalla.


15.6.2023

Pajatie on poikki tänään päivällä, jonka vuoksi päiväsaikaa käynti urheilukentälle Veräjätien kautta. Illalla Pajatien läpi pääsee jälleen.

 

Kuva Pajatieltä.


12.6.2023

Live-kamera lähetyksessä tällä hetkellä teknisiä ongelmia. Toivottavasti saamme ihan lähipäivinä lähetyksen toimimaan.


10.6.2023

Tällä viikolla on maata siirretty

Monitoimitalon työmaalla on tällä viikolla maata siirretty  sinne ja tänne. Kaivettu kuoppaa ja täytetty kuoppaa. Pöly on vain lentänyt kun autot ovat ajaneet edes takaisin kuljetellen maa-ainesta.

Alakoulun väli tuntialueen parkkipaikan puolen puuaita on siirretty uudelle paikalleen ja Veräjätien suuntaan tuleva piha-alueen laajennus on saanut maata levitettäväksi.

Työmaa aikaista tunnelia yläkoulun puolelle on valmisteltu. Putkea pitkin koululaiset pääsevät syksyllä siirtymään niin puutyö kuin musiikki luokkaan.

Live-kameraa varten on myös kyltit saatu paikalleen. Tällä hetkellä live-lähetystä ei pääse seuraamaan, mutta toivottavasti ihan lähipäivinä.


Kuvia työmaalta 7.–9.6.2023.


6.6.2023

Drone video kuvaa monitoimitalo hankkeen työmaasta 6.6. 2023.


5.6.2023

Monitoimitalon rakentaminen alkoi tänään

Monitoimitalonhanke käynnistyi tänään maanantaina 5.6. ja rajatun työmaa-alueen lisäksi muu peruskoulun piha-alue on suljettu. Muun muassa Ässä-kenttä ja sen leikkivälineet ovat turvallisuuden varmistamiseksi poissa yleisestä käytöstä maansiirtotöiden vuoksi. Suljettava alue on merkitty sulkunauhoin.


Urheilukentälle pääsee näin alkuvaiheessa kulkemaan normaalisti, Pajatie muuttuu yksisuuntaiseksi koulujen alkaessa elokuussa.

Kolarin kunta muistuttaa, että projekti vaatii kärsivällisyyttä kuntalaisilta rakennusaikana. Rakennustyömaa aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä niin liikkumisessa kuin alueen käyttämisessä.


Kuvia työmaalta. Maanantai aamuna 5.6. kello 9.00 monitoimitalon työmaalla hommat olivat jo kovassa vauhdissa.


22.5.2023

Liikenne koulun henkilökunnan parkkialueella

Kolarin monitoimitaloa aletaan rakentaa heti kesäkuussa koulun päätyttyä. Huoltajia pyydetään huomioimaan, että koulun henkilökunnan parkkialue on tästä aamusta alkaen väliaikaisesti pois käytöstä lämmitystolppien poiston vuoksi eikä alueella voi ajaa autoilla ollenkaan. Kulku huolto- ja hälytysliikenteelle täytyy turvata. Oppilaiden tuominen sekä nouto tulee tapahtua toisella alueella, esimerkiksi jäähallin parkkipaikkaa käyttäen.16.5.2023

Monitoimitalohankkeen tiedotustilaisuus

Tiistaina 23.5. kello 12.00 valtuustosalissa.

Tervetuloa monitoimitalohankkeen tiedotustilaisuuteen.

Tiedotustilaisuudessa esitellään monitoimitalo hanke yksityiskohtaisesti. Paikalla tiedotustilaisuudessa Kolarin kunnan tekninen johtaja Kullervo Lauri, rakennusmestari Jukka Nevalainen, kunnossapitomestari Sakari Ravelin ja sivistysjohtaja Juha Väisänen sekä urakoitsijaksi valitun TSV Rakennus Oy:n edustaja Seppo Seikkula.

Tiedotustilaisuuden loppuun on varattu aikaa kysymysten esittämiselle.16.5.2023

Drone video kuvaa monitoimitalo hankkeen työmaasta 16.5. 2023.


15.5.2023

Kuntaympäristöpalvelut poistaa puustoa

Puustoa kaadetaan ala- ja yläkoulun sekä sekä kunnanvirastotalon ympäristöstä 15.–17.5.2023.

Kuntaympäristöpalvelut poistaa puustoa tulevan monitoimitalon tieltä. Puustoa kaadetaan 15.–17.5. välisenä aikana kunnanviraston alueen sekä ala- ja yläkoulun ympäristöstä. Kaadettava puusto alue liputetaan ennen kaatoa. Asioidessasi poliisissa, Kelalla, koululla tai kunnanvirastolla, käytäthän esimerkiksi kirjaston parkkipaikkaa turvallisuuden varmistamiseksi.


Kaadettava puusto alue liputetaan ennen kaatoa. Kartta.

Kuvassa kuntaympäristöpalveluiden Olavi Vaattovaara metsurin työssä kun tulevan monitoimitalon tieltä kaadettiin puustoa.


11.5.2023

Drone video kuvaa monitoimitalo hankkeen työmaasta 11.5. 2023.


4.5.2023

Monitoimitalolle rahoitus ja urakoitsija

Kolarin kunnanhallitus päätti tiistaina 25.4. kokouksessa, että monitoimitalon rahoitus järjestetään Kuntarahoitus Oy:n tarjoukseen perustuen.

Tekninen lautakunta valitsi keskiviikkona 26.4. monitoimitalon rakennusurakoitsijaksi torniolaisen TSV Rakennus Oy:n. Tarjouksen arvonlisäveroton hinta on 18 778 716, 20 euroa. Tarjouskilpailuun osallistui kaiken kaikkiaan viisi yritystä (Lehto Tilat Oy, Oulun Rakennusteho Oy, Sakelan Rakennus Oy, Temotek Oy sekä TSV Rakennus Oy).

Lue kunnanhallituksen kokouksen sekä teknisen lautakunnan kokouksen pöytäkirjat kokonaisuudessaan.

Monitoimitalon piirustuksiin pääset tutustumaan tällä sivustolla Tieto hankkeesta -välilehdellä ja virastotalon aulassa olevalta taululta virastotalon aukioloaikoina arkisin kello 9.00–15.00.

Me kasvamme rohkeasti · Me kasvamme yhteistyöllä · Me kasvamme toimeliaisuudella · Me kasvamme kestävästi.